• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Молодіжний конкурс "Красуня Хорола -2016"

Молодіжний конкурс "Красуня Хорола -2016"

2016-03-31

/Files/images/IMG_2461.jpg

В останній березневий день в нашому старовинному місті обирали найвродливішу панночку «Красуню Хоролу» 2016 року. Проводилося це дійство з ініціативи Громадського об’єднання «Молодіжний парламент Хорольщини». Проведення конкурсу такого рівня вимагає величезної підготовки і організаційної роботи. Тому головними організаторами молодіжного конкурсу виступили відділ культури і туризму Хорольської районної державної адміністрації та відділ освіти, молоді і спорту Хорольської районної державної адміністрації. До підготовки учасниць долучилися усі загальноосвітні навчальні заклади міста та Міжрегіональний центр, які делегували на конкурс своїх вродливих і талановитих представниць. Безпосередньою організацією та проведенням конкурсу також займалися районний будинок культури та центральна районна бібліотека.

Для визначення переможниці такого престижного заходу було обране професійне журі, до складу якого увійшли виключно одні чоловіки: методист відділу освіти, молоді та спорту Рубашка С.М., художник районного будинку культури Керекилиця С.І., керівник Новоаврамівського зразкового духового оркестру Ганзенко О.В., представник громадського об’єднання «Молодіжний парламент Хорольщини» Яровий І.В. Очолював склад журі заслужений працівник культури України, директор Хорольського районного будинку культури Крутько А.Р.

Ефектне знайомство глядацької аудиторії із учасницями конкурсу відбулося під час виконання пісні «Українські дівчата» студентом Хорольського агропромислового коледжу Станіславом Марченком. На початку свята всіх конкурсанток та глядачів у залі привітав із святом краси юності і весни заступник голови Хорольської районної ради Гловацький Р.М.

Конкурсантки для участі в конкурсі отримали кілька завдань для домашньої підготовки. Перше конкурсне завдання називалося «Візитка». В ньому конкурсантки повинні були розказати про себе, як особистість, розкрити світ своїх захоплень та вподобань, продемонструвати хобі. Найкраще це вдалося учениці 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Юлії Гагін, та учениці 9 класу Хорольського НВК Владиславі Тютюнник, які і захопили лідерство після 1 конкурсу. Друге конкурсне завдання вимагало від учасниць дизайнерського хисту та чисто жіночого вміння шити одяг. Свої костюми для конкурсу «Дефіле» учасниці повинні були виготовити із підручних матеріалів і продемонструвати їх на сцені. Глядачі були захоплені умінням і фантазією учасниць, які просто вразили дивовижними сукнями, виготовленими з різноманітних матеріалів. Максимальні бали від журі знову отримали дві вищеназвані конкурсантки – Владислава Тютюнник, що презентувала сукню «Леді інформації, виготовленій із листівок районної газети «Вісті Хорольщини» та Юлія Гагін, яка красувалася у костюмі, виготовленому із повітряних кульок. Ці дві сукні перевершили усі дизайнерські сподівання і справді були справжніми витворами мистецтва.

Третє конкурсне завдання виявилося складним для учасниць, адже їм необхідно було зробити рекламу наших Хорольських товаровиробників. Продукцію Хорольської механізованої пекарні рекламували Юлія Гольніва з Міжрегіонального центру та Юлія Гагін. При цьому глядачі мали змогу оцінити торт та хлібобулочні вироби цього підприємства. ПАТ Хорольский механічний завод» рекламувала Лілія Гуляєва – учениця загальноосвітньої школи №1, і в цьому їй допомагала її матуся Люба. Вони продемонстрували глядачам і журі виріб, виготовлений за допомогою лазерної установки по різці металів. Дотепною «Казкою про Колобка» продукцію СТОВ «Мусіївське» рекламувала Ірина Крохмаль з Міжрегіонального центру. Яскраво і цікаво презентувала Хорольський МКК Владислава Тютюнник. В цьому їй допомагав вокальний гурт Хорольського НВК, що виконував цілу низку пародійних пісень, де була оспівана продукція заводу та його працівники. А найкращі оцінки від журі за рекламу магазину «ЗУМ – зробимо українське модним» отримала учениця 9 класу Хорольської гімназії Єлизавета Петік

Вміння готувати страви національної кухні за народними рецептами виявилося необхідним для наступного конкурсу «Я – українська господиня». Наші красуні готували та пригощали стравами журі, і при цьому презентували свої кулінарні шедеври піснями, поетичними рядочками та навіть хореографічними етюдами. Найкраще впоралася зі своїм завданням учениця Міжрегіонального центру Ірина Крохмаль, яка і отримала максимальні бали. Іра не лише майстерно декорувала свій кулінарний витвір, а й захистила його піснею «Україна», яку супроводжував танцювальний гурт дівчат із українськими прапорами. І звичайно це не дивно, адже Іра навчається у вищеназваному навчальному закладі саме на кухаря. Такі ж високі бали отримала і учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Лілія Гуляєва, яка найкраще приготувала Полтавські галушки.

Останнє конкурсне завдання носило назву «Грані таланту» і вимагало від учасниць мистецького хисту: вокального, хореографічного, театрального чи якогось іншого. І справді ми побачили майстерно підготовані концертні номери. Саме в цьому конкурсі найяскравіше засяяв талант Юлії Гольнівої, що чудово заспівала пісню «Україна» і отримала високі бали. Лілія Гуляєва граційно виконала «Танго», Єлизавета Петік вишукано виконала пісню із репертуару сучасного гурту «Бум бокс» в супроводі гітари, Юлія Гагін майстерно декламувала поезію «Палає Київ у вогні», Ірина Крохмаль чудово виконала пісню «Мальви». Також високі бали отримала Владислава Тютюнник, яка разом із великим гуртом підтримки учнів Хорольського НВК подарувала глядачам флеш-моб «З Україною в серці». Слід зауважити, що саме Хорольський НВК найбільш масово підтримав свою конкурсантку на сцені.

В перерві між конкурсами своє мистецтво глядачам дарували танцювальний колектив дитячої музичної школи (керівник В.Литовченко) і юні солістки Катя Олійник та Олександра Сантар

Необхідно також згадати про керівників гуртків, педагогів –організаторів, які долучилися до підготовки учасниць, допомогли їм у розкритті граней таланту, і чию роботу ми могли оцінювати саме із виступів учасниць. Юлію Гольніву та Ірину Крохмаль готували до виступу керівник гуртка вокального мистецтва Рідкобород О. В., бібліотекар Дешева В.А., майстри виробничого навчання Міжрегіонального центру Кулик В.М. та Ярошенко Н. М., класний керівник групи Марусенко А.В. Ірині Крохмаль також велику допомогу надала бабуся Шабала Л.В. Єлизаветі Петік допомогу в музичному оформленні виступу надав керівник гуртка вокального мистецтва Хорольської гімназії Прокопенко В.М. В підготовці Юлії Гагін величезну підтримку своїй доньці надали Василь та Оксана Гагіни, бабуся Віра Михайлівна, заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи №3 - Мартиненко В.М. та класний керівник Орловська Т.В. Лілія Гуляєва багато в чому завдячує своїм виступом мамі Любові Володимирівні та хореографу дитячої музичної школи Литовченку В.М. Владислава Тютюнник отримала величезну підтримку свого навчального закладу - Хорольського НВК, та зокрема, педагога-організатора Левіної О.С. та своєї мами Тетяни Віталіївни.

А тепер про головне! Всіх цікавило питання - хто ж у 2016 році на 1-му міському молодіжному конкурсі «Красуня Хоролу» отримав перемогу? Для оголошення результатів конкурсу на сцену разом із членами журі піднялась начальник відділу культури і туризму Хорольської РДА Гунько Ірина Анатоліївна, яка щиро привітала всіх глядачів у залі та конкурсанток із святом. Голова журі заслужений працівник культури України Анатолій Крутько розпочав церемонію нагородження. Тож, титули «Міс Чарівність» отримала Юлія Гольніва (МЦ), «Міс українська господиня» - Ірина Крохмаль (МЦ), «Міс Грація» - Лілія Гуляєва (ЗОШ №1). ІІ-ю віце королевою конкурсу краси стала Єлизавета Петік (Хорольська гімназія), титул І віце-королеви виборола Владислава Тютюнник (Хорольським НВК). Головний титул конкурсу «Красуня Хорола», приз вибір глядачів «Королева глядацьких сердець» та корону переможниці завоювала Юлія Гагін (ЗОШ №3). Тож, саме ім’я Юлі, як першої переможниці конкурсу, буде сяяти в історичних літописах конкурсу. Бо ми сподіваємося, що цей конкурс матиме своє довге і щасливе продовження.

Наостанок залишилося побажати усім, хто долучився до конкурсу, життєвого успіху, подальших перемог і вічної нев’янучої краси. І звісно бути такими ж вродливими, життєрадісними, впевненими в собі, як «Красуня Хорола» 2016 року Юлія Гагін.

Ведуча конкурсу, директор центральної районної бібліотеки Оксана Левіна.

/Files/images/IMG_2465.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930