• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Діамантовий ювілей Хорольської дитячої музичної школи!

Діамантовий ювілей Хорольської дитячої музичної школи!

2019-03-22

/Files/images/54432283_342275479726290_7904854151140474880_n.jpg

Особливою подією для жителів району стало святкування 60-ти річного ювілею Хорольського початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (дитячої музичної школи), яке відбулося 22 березня 2019 року.
Дитяча музична школа відкрилася у далекому 1959 році, першим директором якої був призначений Різничок Іван Миколайович, потім на цій посаді працювали Кобеляцький Володимир Омелянович, Скожевнікова Людмила Володимирівна, Похил Володимир Семенович, а з 1989 року – Темник Анатолій Іванович.
Ювілейне святкування розпочалося незабутньою зустріччю випускників, почесних гостей у самій школі. Після відвідування школи свято продовжилося в залі районного будинку культури. У цей ювілейний день колектив школи отримав на свою адресу не тільки теплі слова, а й багато нагород та подарунків від голови райдержадміністрації Лариси Звірко, голови районної ради Віри Мартюк та начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Ірини Гунько, депутата Полтавської обласної ради, голови правління ПрАТ „Хорольський механічний завод“ Михайла Міщенка, директора СТОВ „Ковалі“ Надії Барило, міського голови Сергія Волошина, представників народного депутата України Костянтина Іщейкіна Людмили Махно та проректора ПНТУ ім. Кондратюка Богдана Коробка.
Також на свято завітали та вручили пам’ятні подарунки і високоповажні гості з Полтави, Гадяча та Києва – Валентина Вождаєнко, директор Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації, Ліна Богодиста, директор обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури, Анатолій Насменчук, директор Гадяцького коледжу культури і мистецтва ім. І.П. Котляревського, Микола Демченко, директор Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка.
Надзвичайною подією у цьому заході стало те, що завітали випускники школи, відомі на всю Україну Дмитро Остапенко - Генеральний директор Національної філармонії України, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, в кінці 90-х років – міністр культури України та Володимир Сіренко - головний диригент і художній керівник Національного заслуженого Академічного симфонічного оркестру України, лауреат Шевченківської премії, народний артист України, які, не зважаючи на свою зайнятість, приїхали привітати дитячу музичну школу, де починався їх шлях у велике мистецтво.
Святкування заходу відбулося за фінансової підтримки депутата Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова та депутата Хорольської районної ради, голови правління СВК „Перемога“ Анатолія Пасюти.
Висловити привітання та слова вдячності прийшли і колеги по роботі Анатолій Крутько, заслужений працівник культури України, директор Хорольського районного будинку культури, Оксана Левіна, директор централізованої бібліотечної системи, Алла Кикоть, директор Хорольського краєзнавчого музею.
Щирі привітання гостей перепліталися з концертною програмою, в якій брали участь учні та вчителі. Було все: вокальні, хореографічні та музичні номери, незабутні враження, бурхливі оплески, радість на обличчях та привітна атмосфера.
Справжнім подарунком для глядачів став феєричний виступ симфонічного оркестру Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка (керівник Єлізар Пащенко), який за сприяння Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації приїхав привітати з 60-річним ювілеєм колектив Хорольської дитячої музичної школи.
Свято закінчилося, але нехай звучать чарівні звуки музики, дарують усім радість, надію на прекрасне майбутнє та надихають на нові звершення.

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031