• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Святковий концерт до Дня матері та Дня сім'ї „Образ в серці її бережу“

Святковий концерт до Дня матері та Дня сім'ї „Образ в серці її бережу“

2017-05-12

З далекої тривалої дороги,

Через печалі й гіркоту розлук

Спішу вклонитись отчому порогу

І доторкнутись материнських рук.

Чому мене так вабить рідна хата,

Збадьорює, мов подихом весни?

Бо в хаті тій мене чекає мати

У світлому серпанку сивини.

Немає нічого дорожчого для людини, як рідний дім. Додому повертаємось з далеких доріг, несемо свої радощі, сумніви і печалі. Рідна домівка повна родинної любові та доброти, а ще взаємними турботами двох дорогих над усе людей – Мами і Тата. Ми, Ваші діти, постійно відчуваємо Ваше тепло і турботу, Вашу увагу і любов. Низький Вам уклін за це!

12 травня в районному будинку культури відбувся святковий концерт до Міжнародного Дня матері та Дня сім’ї „Образ в серці її бережу“.

Місяць травень – то найкращий місяць у році. Весна приходить зі своїм сонячним промінням і днями повної радості. І в один з таких весняних днів увесь світ відзначає свято Матері.

Це свято прийшло до нас із забуття і переживши нещадні заборони повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь життя шануі любов до матері.

На цьому святковому вечорі звучали прекрасні пісні, в яких вшановували всіх матерів: Матір, котра нас на світ привела; Матір кожної дитини, навіть сироти – велику Матір-Україну; Матір усього світу – Божу Матір.

Ведучим концерту був художній керівник районного будинку культури, керівник народного аматорського ансамблю „Світоч“ Володимир Олійник.

І хоча зал районного будинку культури не повністю був заповнений глядачами, але на святі панувала душевна тепла атмосфера.

В піснях, які виконували артисти звучали освідчення, любов і повага до матері, дружини, бабусі та взагалі до родини.

Яскраві, душевні, ліричні, проникливі пісні звучали з вуст майстрів сцени – заслуженого працівника культури України Анатолія Крутька, Валентини Олійник, Ігоря Мілевського, Ольги Бондаренко. В концерті також взяли участь Марія Махно, Микола Кириленко, Сергій Заборєвский, жіночий вокальний ансамбль „Журавка“ РБК, „Берегиня“ територіального центру обслуговування населення, гурт „Земляки“ Петракіївського сільського клубу, жіночий вокальний ансамбль „Калинонька“ Петракіївського СК. Задушені пісні для своїх рідних матусь та всіх матерів дарували наймолодші учасниці концерту – Катерина Олійник та Вікторія Мілевська.

А пісню „Мамина вишня“, на вірші відомого поета-пісняра Дмитра Луценка, у виконанні народного аматорського ансамблю „Світоч“, як і багато інших знайомих пісень, зал співав разом з виконавцями.

З пошани до матері починається Людина. Пам’ятаймо це, як хочемо, щоб наш рід не перевівся, щоб діти виростали милосердними, чуйними людьми. Бо власне, й рід і родина тримається з почуття до матері.

На завершення концерту прозвучала пісня „Українська родина“, яку виконали ансамбль „Світоч“ та всі учасники концерту. А вдячні глядачі щиро аплодували стоячи учасникам за подаровані хвилини відпочинку.

Автор статті : Маргарита Сєннікова

Кiлькiсть переглядiв: 324

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930