• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний огляд-конкурс „Роде наш красний“

Обласний огляд-конкурс „Роде наш красний“

2017-05-13

/Files/images/2017_rk/rode_nash/Копия IMG_9186.jpg

Обласний фестиваль „Роде наш красний“, який проводиться в Шишаках традиційно, збирає творчі родини Полтавщини тоді, коли в країні проводяться заходи до Дня матері.

/Files/images/2017_rk/rode_nash/Копия IMG_9217.jpg

Ось і цього суботнього дня урочисті акорди святкових фанфар сповістили про початок свята.

Серед кращих конкурсантів області і найбагаточисельніших по кількості колективів представляли свої досягнення у вокальному мистецтві учасники з Хорольського району. Вони високим рівнем виконавської майстерності полонили душі і серця глядачів, що прийшли цього дня до районного будинку культури.

/Files/images/2017_rk/rode_nash/Копия IMG_9207.jpg

Першими, серед учасників-хорольчан виступили тріо Хорольського районного будинку культури у складі: Валентини і Володимира Олійників та Валентини Дужик, які виконали дві пісні „ За тучами за хмарами “ та жартівливу українську народну пісню „ Ой піду я на базар “. Родина Олійників виступала тріо, Валентина та Володимир з донькою Катрусею заспівали „Україно – моя земля “. Порадували глядачів музичними творами дует баяністів Вишняківського сільського будинку культури у складі: Оксани Діденко та Галини Шевченко, які виконали „Карусель“ Юрія Шахнова та „Танго“ в обробці Сергія Войтенка. Далі на сцені співали Валентина Кравцова, Олена Трепачова та Людмила Мартьян, тріо Петракіївського сільського клубу. У їх виконанні звучали пісні „Ой попід нашим яром“ та „Свекрушенько моя ненько“. Аматори Клепачівської територіальної громади, яку представив дует Новачиського сільського будинку культури Тетяна Коробка та Людмила Новомлинська, виконали пісню Ірини Книжник „Ой зрадив мене милий“ та Тетяни Шарган „Українська родина“.

Всіх виконавців нашого району вдячний глядач супроводжував гучними оплесками та вигуками „Браво!“, бо дійсно творчий професіоналізм наших аматорів заслуговує цього.

/Files/images/2017_rk/rode_nash/Копия IMG_9250.jpg

Підводячи підсумки виступів до учасників і присутніх в залі з вітальними словами звернувся голова журі, директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитро Соколов. Він за дорученням начальника обласного управління культури Фасія Г.І. вручив дипломи кращим виконавцям огляду-конкурсу.

За високий професіоналізм виконання творів національно-патріотичного, громадянського звучання, активну творчу діяльність по вихованню у підростаючого покоління високих естетичних смаків, що сприяє зміцненню сім’ї та родини в незалежній Україні нагороджені: дипломом першого ступеня тріо Хорольського районного будинку культури Валентина і Володимир Олійники та Валентина Дужик, а також сімейне тріо Олійників, тріо Петракіївського сільського клубу та дует баяністів Вишняківського сільського будинку культури. Дипломом другого ступеня нагороджений дует Новачиського сільського будинку культури.

/Files/images/2017_rk/rode_nash/Копия IMG_9230.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930