73-я річниця визволення Хоролу

2016-09-19

19 вересня Хорол відзначив 73 річницю визволення рідної землі від німецько-фашистських загарбників.

Не згасає вічний вогонь у підніжжя пам’ятного знаку Невідомому солдату, не тьмяніє вічна пам'ять нащадків про великий подвиг ветеранів-фронтовиків, які відчайдушно боролися в ім’я нашої свободи, жертвуючи самим найдорожчим – власним життям.

Сотні хорольців зібралися в цей день біля Меморіального комплексу по вулиці Небесної Сотні, щоб низько вклонитися живим героям-визволителям, вшанувати пам'ять загиблих часів Великої вітчизняної війни і захисників Сходу.

Участь у мітингу, присвяченому Дню визволення Хорольщини від окупантів, взяли представники місцевої влади голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Звірко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Абрамов та Микола Чишко, заступник голови районної ради Роман Гловацький, заступники міського голови Яна Карманська та Валентин Місніченко, представники навчальних закладів, державних установ і організацій, жителі міста та гості.

Перед початком урочистого відкриття святкування учасники авто-, вело- і легкоатлетичного пробігу пронесли прапор України як знак продовження шляху в щасливе майбутнє нашого краю, нашої Держави. В пробігу по центральній вулиці Хоролу взяли участь вихованці Хорольської дитячо-юнацької спортивної школи під керівництвом Тетяни Гордійченко, представники Хорольської організації Товариства сприяння обороні України, студенти Хорольського агропромислового коледжу та Міжрегіонального центру, а також учнівська молодь загальноосвітніх навчальних закладів Хоролу.

Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку Невідомому солдату в знак вшанування пам’яті загиблих солдат-визволителів і подарували квіти ветеранам в знак поваги їх неоціненного подвигу і мужності.

Свято визволення своєї рідної землі від чужоземних загарбників, поряд зі святом Великої Перемоги над нацизмом, – це для нас одне з найбільших свят, яке має назавжди залишатися в нашій пам’яті і в пам’яті наступних поколінь!

Джерело: http://horol.com.ua

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031