Сценарій виховного заходу, присвяченого вшануванню учасників АТО на сході України «З Україною в серці »

Ведучий1.Вітаємо вас у нашому залі, на нашому заході, присвяченому воїнам які виборюють волю та незалежність нашої держави на сході України, захищаючи нашу землю від вторгнення агресора.

Ведучий2. Сьогодні ми - молодь Хорольщини, хочемо всьому світу продемонструвати нашу позицію, розповісти про наші мрії і сподівання і виразити нашу підтримку воїнам збройних сил України.

Ведучий 3: Ми проводимо наш захід з метою підтримати армію, учасників АТО з Хорольщини, і всіх воїнів незалежної України. Нехай пісні, які лунатимуть у цьому залі, обеззброять ворогів і подарують вам, наші шановні глядачі натхнення.

На світі багато чудових країн,

Мені наймиліша, найкраща країна,

Яка піднялася, мов Фенікс з руїн,

Безсмертна моя Україна.

1. „ Нехай квітує Україна “ вик. Валерія Черняк
2. „Батьки мої “ вик. Марія Махно

Ведучий1: Чому ж саме сьогодні ми проводимо наш патріотичний молодіжний захід. Саме у ці дні 96 років тому українська молодь продемонструвала справжній героїзм, любов до України і ціною власного життя запалила дух патріотизму майбутнім поколінням борців за незалежність України. Мова іде про бій під Крутами, що відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний-схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300 -ми київськими студентами, що захищали підступи до Києва.

Ведучий2: У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, — та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді, яка загинула в нерівному бою біля Крутів. 30 молодих людей потрапили в полон і були розстріляні більшовиками. Але перед своєю смертю всі вони співали гімн «Ще не вмерла Україна».

Ведучий 3: На похороні у Києві біля Аскольдової могили перший президент України Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинку вірш з назвою «Пам'яті тридцяти». Десятиліттями історія бою або замовчувалась, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Лише згодом, у 2006 році на місці бою встановлено пам'ятник героям Крут.

3. „Їхали козаки “ вик. Владислав Васецький
4. „Квітка душа “ вик. Парнюк Неля
5. „Співанка “ вик. Дарія Мельник
6. „Паляниця “ вик. Альбіна Бибик
7. Танець „Колискова “ вик. танц. колектив ДМШ кер. М.Пінькас

Ведучий 2. 23 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим що у буремні 90 – ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава»,а тепер ці слова набули нового змісту.

Ведучий 1. Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумніву, що ці герої – хлопці що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери на плечах яких тримається наша армія.

Ведучий 2. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

8. Вірш „Почуй мене брате“ ХМЦ. Читає Олена Жнець
9. „Помолимся за родителей “ вик. Каріна Лемтюгова
10. Нашим героям Квартет ДМШ

Ведучий 1.Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі , ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положимо за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

Ведучий 3 . В результаті бойових дій в Україні загинули 2905 людей (і це лише офіційні данні про тих кого вдалося ідентифікувати та захоронити), в тому числі 28 дітей. Поранення отримали 7640 людей. Солдати добровольчих загонів та регулярної армії віддали життя за кожного з нас!

Ведучий 1.Не можемо ми не згадати про події, які сталися лютневими днями на Майдані Незалежності. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну : своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити. Сьогодні давайте подумки згадаємо тих, хто пішов від нас хвилиною мовчання.

(Оголошується хвилина мовчання )

11. „Мамо не плач “ вик. Ольга Бондаренко
12. „Два кольори “ вик. Максим Рудич
13. „Не питай “ вик. Максим Рудич
14. „Сниться сон “ Жолубак Галина

Ведуча: Важка це праця захищати мир! Майже 120 воїнів хорольців знаходяться у лавах збройних сил України. Вони залишили свої домівки і нашу квітучу Полтавську землю, щоб захищати Україну, її волю, її незалежність. Багато із наших мужчин пішли на війну добровольцями. Їм болить те, що розривають на шматки нашу землю, і ми віримо, що вони відстоять цілісність нашої держави, її волю, її пісню, золоті полтавські жита і мир. Нам є що захищати, нам є що берегти! І цей святий обов’язок виконують воїни незалежної України.

Ведучий 2: Оплотом волі, сили і добра, Стоїш велично, арміє, однині Ти по обидві сторони Дніпра І вірно служиш неньці-Україні!

Ведучий 3: Народ Вкраїни – справжній богатир,

До незалежності торує нам дорогу

Ми віримо у те, що прийде мир,

І віримо у нашу Перемогу.

15. „Ангел “ Борисенко Катерина
16. „Віва перлей “ вик. Тарас Король
17. „Катері “ вик. Тарас Король

Ведучий 2: В мирний час завжди над нашою землею лилась прекрасна українська пісня. Але в роки боротьби завжди народжувалися найкращі патріотичні шедеври, найпрекрасніші витвори пісенного мистецтва та поетичного слова, присвячені українській нації.

Ведучий 2: В 2014 році вся міжнародна спільнота визнала Україну найпатріотичнішою нацією світу. Навіть ті, хто ніколи не одягав до цього українську вишиванку вважаючи її лише елементом святкових дійств, чи концертним вбранням, стали носити одяг із українським орнаментом.

Ведучий 2: Прапор незалежної України замайорів в усіх, навіть найменших її куточках. Під цим прапором сьогодні твориться історія, і виховується нова нація. Ми хочемо миру, і пісні в яких лунають яскраві мотиви мирного життя пролунають зараз для вас.

18. „ Шопен “ вик. Вікторія Гордієнко
19. „______________“ вик. гурт „Дубки блюз “
20. „Червона ружа “ вик. Софія Анісімова вик.
21. „ Мій край “ вик. Софія Анісімова вик.
22. „ Рідна мати моя “ вик. Олександр Мельник
23. „А на Україні “ вик. Олександр Мельник
24. Танець „Гопак “ вик. танц. колектив ДМШ
25. „Україна “ вик. нар. сам. ансамбль „Мрія “

Я хочу лиш, щоб чоловічі руки

Не зброю обіймали, а коханих.

І щоб вони не танки вели в поле,

А борозну до щастя прокладали.

Хай дужі руки чоловічі,

Не порохом пропахнуть, а колоссям,

Хай у труді шукають щастя вічне,

Так в нашому народі повелося.

Хай живе Україна!!!!!!!!!!!Слава Україні – Героям слава!!!!!!!!!!!!!

Кiлькiсть переглядiв: 5568

Новини

Опитування

Як ви ставитесь до роботи районного будинку культури

Календар

Попередня Серпень 2021 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031